Followers

Saturday, May 28, 2011

:: Berhati2 bila melancong ke negara CHINA ::http://i1214.photobucket.com/albums/cc482/mediamalaya/74ec7b1f/beef-extract-additive-550x348.jpg


Selamat malam! Agak janggal bila buka blog dan entry yang sama dibaca.. [maksudnya tak update laaa] So, walaupun masih berbaki 2 paper 31 mei ni, saya cuba juga luangkan sedikit masa malam ni untuk masukkan entry baru.. Makanya, bila kejar masa macamni, saya hanya dapat masukkan entry yang ringkas, tapi bermanfaat... ;) 


http://i1214.photobucket.com/albums/cc482/mediamalaya/74ec7b1f/beef-extract-additive2.jpg
Ini lah benda yang menyebabkan rasa seakan daging lembu tuuuu
http://i1214.photobucket.com/albums/cc482/mediamalaya/74ec7b1f/beef-extract-additive3.jpg
huh! teruknya bangsa zionis ni
http://i1214.photobucket.com/albums/cc482/mediamalaya/74ec7b1f/beef-extract-additive4.jpg
Sapa yang lalu?

~ Orang China ni bukan saje pandai buat telur tiruan malah mereka ni sudah pandai buat daging lembu tiruan jugak. Yang gelinye, menggunakan DAGING BABI

~ Di sana, harga daging lembu dua kali lebih mahal daripada daging babi. Jadi mereka pakat tipu semua orang dengan menjadikan daging babi seolah-olah daging lembu.

~ Dalam masa 90 minit saja, daging babi yang digoreng menjadi sesedap daging lembu.
 
[Macam mana mereka buat?]

~ Mereka menggunakan “beef extract� yang dijual dalam bentuk botol dan berleluasa di sana. Mereka gaulkan daging babi dengan rempah tersebut, dan wallah! Daging babi yang dihidang rasanya seperti daging lembu.

~ Orang ramai pun tak dapat bezakan daging lembu tiruan tersebut. Dalam jangka masa panjang ia boleh menyebabkan cancer. 

~ Adakah teknologi ini sudah tiba di negara Malaysia? 

[Anda tentukan!!!!!] 

* Sekian, nak sambung study Fiqh Ibadat semulaaaaaa ;) Selamat malam semua!

No comments:

Post a Comment